FAQ

FAQ  eller frequently asked questions (ofte spurte spørsmål)


Hva er krigsbunkeren.no?

Krigsbunkeren er en enkel webbutikk som drives av meg, Erik Hårberg. Primært for å ha en plass for å selge kystfortkart som jeg startet med å lage fra 2009. 


Hva er kystfortkart?

I starten var kystfortkart rett og slett en oversikt over tyske kystfort langs Norge. Etterhvert som det ble laget flere kart så ble det også lagt inn mer informasjon. De nyeste kartene har en mengde informasjon om tyske installasjoner. Etterhvert så blir de presentert med tittel "Atlantikwall" fordi kartene er nå mye mer enn bare en oversikt over tyske kystfort.


Hvorfor er det laget så mange forskjellige opplag?

Det ble trykket alt fra 500 til 1000 kopier av hvert kart etterhvert som jeg gikk tom. Jeg trudde aldri at jeg ville selge flere enn hva jeg trykket, men år etter år tar jeg feil. Jeg regner med at de siste versjonene utgitt 2019-2021 blir uendrett.


Er det laget flere kart enn over Norge?

Foruten de tre kart over Norge er det laget et kart over Danmark 1945. Neste kart blir over tyskebukta/Nederland.Tidlinje for alle utgivelser av sør-nord og polarüste.

2022-2024


Siste kartet som ble trykket var Danmark i 2019. Nå kan jeg endelig gå videre nedover atlantikwall hvor det er planlagt fire nye kart. Antar at disse kartene blir på størrelse på Danmark med mindre det kreves mer plass hvis det dukker opp relevant og viktig informasjon som bør være med. Dette kan f.esk være å forstørre havner som var meget godt forsvart.